Окупанти побудували три лінії оборони на Запоріжжі і готуються до контрнаступу, - розвідка Британії

Російська окупаційна армія в очікуванні контрнаступу Збройних сил України будує велику лінійну оборону у Запорізькій області. Ймовірно, за цей район відповідає Південне угруповання військ РФ. Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії, передають Патріоти України.

"Оборона потенційно може стати серйозною перешкодою, але її корисність майже повністю залежить від її підтримки достатньою кількістю артилерії та особового складу. Залишається незрозумілим, чи може Південне угруповання військ Росії зараз зібрати ці ресурси", - зазначають у Міноборони.

У своєму звіті розвідники наголошують, що окупанти завершили створення трьох рівнів оборонних зон приблизно на 120 км у цьому секторі. Вони складаються з передньої лінії передових бойових позицій, а потім двох зон майже безперервної складнішої оборони. Кожна зона розташована приблизно на 10-20 км за тією, що попереду.

"Росія, ймовірно, доклала значних зусиль для цих оборонних робіт, оскільки переконана, що Україна розглядає можливість наступу на місто Мелітополь", - вважають у розвідці Британії.

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...