Окупанти почали запускати Shahed по Україні малими партіями: Гуменюк пояснила, чому ворог змінив тактику

Російська армія останнім часом запускає іранські дрони-камікадзе типу Shahed не такими великими партіями, як раніше. Ймовірно, загарбники намагаються знайти українську ППО. Про це заявила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, виступаючи в ефірі "24 каналу" вранці 23 квітня, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що окупанти вкотре змінили тактику. "Атаки і загалом стали менш масованими. Якщо раніше ворог випускав по 20-25 безпілотників, то тепер обмежується 14-17", – розповіла Гуменюк Атаки безпілотниками ворог проводить у дві хвилі. "Три-чотири одиниці провокують роботу ППО, а потім уже наступні спрямовуються безпосередньо в ці місця", – зазначила представниця ОК "Південь".

Ще однією ціллю загарбників стали місця, де, на думку ворога, ЗСУ можуть зберігати техніку для майбутнього контрнаступу. Також вони не припиняють спроб бити по електропідстанціях.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...