Окупанти потрапили у другу власну пастку: Український військовий розповів про бойові дії в Курській області

Росія нагнітала ситуацію навколо Сумської області, погрожуючи наступом 25 тис. військових з ще 50 тис. у тилу. Однак, коли Збройні сили України підтягнулися до кордону, виявилося, що російських військ там значно менше. Про це розповів військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

"Росіяни нагнітали питання навколо Сумщини, погрожували своїм великим військовим контингентом, заявляючи про готовність 25 тис. особового складу до наступу та ще 50 тис. в тилу. А коли вони бачили, що наші Збройні Сили підтягуються до кордону в Сумській області, щоб протистояти такій потенційній навалі, то і не помітили, як на їхню територію зайшли невідомі сили. Можливо, сили, які десь дружні Україні, але на даний час не відомі. І виявилося, що немає 25 тис. передових штурмовиків, 50 тис. в тилу також немає, але є трохи строковиків, від'ємно наступаючих ахматівців та трішки прикордонників, які вирішили не гинути, а здаватися у полон", - прокоментував Іван Тимочко.

За його словами, виявилося, що на Курщині досить непогані дороги, які дали можливість швидко рухатися вглиб російської території поки що офіційно не названим військам.

"Це насправді важливо, бо бачимо, що росіяни потрапили й самі в другу свою пастку, якою вони завжди любили прикриватися, говорячи, що "це не ми, це ввічливі люди". Між іншим, місцеве населення Білгородщини та Курщини так і заявляє, що просуваються дуже виховані, ввічливі військові, які їх не мародерять, не знущаються. Місцеві зараз бояться, що "доблесна російська армія" почне їх бомбити та винищить в пень. Крім того, скаржаться, що ті, хто хотів втекти, мали виїжджати без підтримки російської держави, яка на них чхнула та забула, особливо коли у них там зараз оголошений контртерористичний стан", - зауважив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

Тимочко додав, що такий стан РФ оголошувала свого часу в Чечні, а це означало, що Росія вирішила не давати потокам переселенців рухатися вглиб російської території, бо їх потім доведеться забезпечувати житлом та годувати.

"Тобто, російський уряд вирішив не брати на себе багато мороки, перекривши кордони тих областей. А ще також, напевно, вони хочуть відкрити собі можливість, щоб потім тотально бомбардувати мирні населені пункти. Взагалі дуже добре, що війна перейшла на територію Росії, це необхідна ситуація, аби дати зрозуміти росіянам, що вони без кінця воювати не зможуть. Бо кожний тиждень, місяць, який вони затягують у війні в Україні, буде приносити шкоду і руйнування до них", - резюмував військовослужбовець.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...