Окупанти потрапили у пастку в Соледарі: Захисник міста розповів про удари по скупченням російських військових

У Соледарі ввечері 13 січня відбуваються артилерійські дуелі між ЗСУ та окупантами, місто стало для ворога справжньою пасткою. Про це український захисник Соледара Петро Волощенко з позивним "Стоун" розповів у ефірі телемарафону "Єдині новини", передають Патріоти України.

Боєць зазначив, що найманцям ПВК "Вагнер" до вечора 13 січня вдалося вийти тільки на "якусь частину міста". "Вони захопили якусь частину міста, вони туди заходять, але вся частина міста, де вони знаходяться, вона під постійним наглядом нашої повітряної аеророзвідки. Ми координуємо точні удари по місцю скупчення", – описав ситуацію Волощенко.

Він також пояснив, чому Соледар виявився справжньою пасткою для окупантів. "Вони (росіяни – ред.) потрапили в пастку в Соледарі, самі того не підозрюючи. Місто виявилося незручним для міських боїв. Вони не можуть підвести важку техніку. Вони можуть працювати далекою артилерією – так як і ми. Йдуть артилерійські дуелі, контрбатарейні удари", – розповів боєць ЗСУ.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...