Окупанти потрапили в оточення: У ЗСУ розкрили деталі "котла" під Лиманом


Збройні сили України на Лиманському напрямку в Донецької області проводять операцію по оточенню російського угруповання, передають Патріоти України.

Операція знаходиться на завершальному етапі, повідомив Суспільному представник Східної групи військ Сергій Череватий.

"Операція саме по оточенню цього угруповання. Під вогневим контролем ЗСУ фактично всі підходи, логістичні шляхи противника, по яких він доставляв боєприпаси і живу силу", - сказав він.

Представник ЗСУ звернув увагу на те, що біля Лиману російська армія набагато сильніше укріплена, ніж на харківському напрямку.

"Якщо противника під Харковом "зламали" і він побіг, то біля Лиману він більш укріплений і підрозділи були достатньо підготовлені, мотивовані. Тому, це зайняло час, але наш Генеральний штаб і штаб на місцях переграв їх тактично: планування і здійснення операції, як військові високого рівня досвідченості, підготовки", - повідомив Череватий.

За його словами, зараз Генштаб не називає офіційно взяті населені пункти, тому що триває операція зі звільнення.

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...