Окупанти прагнуть захопити Гірник на Донеччині: Згоурець поясннив, чому для ворога важливе це місто

Армія РФ намагається захопити місто Гірник, яке розташоване на височині і є найвищою точкою на Курахівському напрямку, аби рухатися у напрямку Курахового. Про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

Експерт наголосив, що зведення Генштабу свідчать про те, що половина бойових зіткнень припала на Покровський та Курахівський напрямки.

"Значна частина зусиль ворога зосереджена на бойових діях навколо Гірника, а також на спробах просування до Селидового. Чому це так важливо для противника? Гірник — це населений пункт, розташований на височині, що є найвищою точкою в цій частині Донеччини. З цієї висоти створюється суттєва загроза для низини, де розташовані наші батальйони. Йдеться про Галицинівку, Невельське, Красногорівку", — розповів Згурець.

Окупаційна армія намагається захопити Гірник, щоб ускладнити оборону ЗСУ, а також просунутися до Курахівки і Курахового.

"Оборона наших позицій значною мірою залежить від ділянки Українськ-Гірник-Курахівка, де зараз тримається оборона. Так само тримається оборона і поблизу Селидового, де ворог також намагається здійснювати наступальні дії", — наголосив Згурець.

"Плюс умовний трикутник": Експерт вказав, куди Росія перенесла атаки з Покровського напрямку

п’ятниця, 13 вересень 2024, 9:59

Військовий оглядач Денис Попович розповів, де Росія атакує, враховуючи призупинення наступу на покровському напрямку, передають Патріоти України. «Противник переніс свої атакуючі дії з покровського напрямку, де зараз, обережно скажемо, багато що зупин...

Тягнуть час: Майже 6 млрд доларів для України "пропадуть", якщо Конгрес терміново не вживе заходів

п’ятниця, 13 вересень 2024, 9:57

Термін фінансування для України майже на 6 млрд доларів закінчиться наприкінці місяця. Щоб цього не сталося, Конгрес має вжити термінових заходів, передають Патріоти України. Американські офіційні особи заявили, що адміністрація Байдена попросила Конгр...