Окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк - б'ють по житлових будинках і заводу "Азот"

Російські окупанти продовжують намагатися захопити Сєвєродонецьк - противник веде штурмові дії. Як повідомили вранці 2 червня в Генштабі ЗСУ, за підтримки вогню мінометів ворог проводив штурм у напрямку населених пунктів Боброве та Устинівка, але успіху не мав, передають Патріоти України.

Тим часом голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив у четвер, що українські захисники продовжують стримувати окупантів, тому вони продовжують знищувати інфраструктуру і промисловість Сєвєродонецька.

"Росіяни роблять все, щоби потім можна було заявити про відсутність можливості оновлення. Вони за вісім років жодної копійки не вклали у відновлення окупованої в 2014 році частини Луганщини, не збираються і зараз. Тому і руйнують", - написав Гайдай у Telegram.

Вранці 1 червня російські військові кілька разів стріляли по об'єднанню Азот. Влучили в один з адміністративних корпусів і на склад, де зберігався метанол. У Лисичанську загарбники пошкодили будівлю міської лікарні.

"Їм не потрібні школи, лікарні, заводи та робочі місця на них. На жаль, це ще не всі зрозуміли. Росіяни просто знищують і грабують нашу область. Зі злістю, тому що самі, сидячи на газовій трубі, не мають вдома майже нічого, що для українця є повсякденністю", - зазначив Гайдай.

За словами голови Луганської ОВА, пошкоджено ще 52 будинки. Тобто ще понад 50 сімей, а з урахуванням багатоповерхівок – набагато більше, залишилися без даху над головою.

"50-60 будинків область втрачає щодня. У селах і селищах, які штурмують росіяни, житло вигорає вулицями. За 1 червня в Гірському ворог пошкодив 16 будинків, у Лисичанську – 15, у Врубівці – дев'ять, у Сєвєродонецьку – шість, Новодружеську – чотири, Миколаївці – два", - розповів Сергій Гайдай.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...