Окупанти просунулися біля Бахмута і намагаються повернути втрачені позиції на півдні, - ISW

Російські окупаційні війська просунулися на північ і південний схід від Бахмута на Донеччині, але провалили спроби пройти на південний схід від Ізюма в бік Слов'янська. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України..

25 червня окупанти поступово просувалися на схід від Бахмута. Йдеться про невстановлені підрозділи 5-ї загальновійськової армії РФ, які вели бої в районі Покровського та Пилипчатиного в межах 15 км на північний схід від міста.

Росіяни просунулися на один кілометр в районі селища Роти та села Вершини, розташованих за 10 км на південний схід від Бахмута. У "ДНР" заявили, що нібито "взяли під контроль" село Кодема за 15 км на південний схід від Бахмута.

Водночас загарбники провели серію невдалих штурмових операцій на північ від Донецька. Вони також вели бої в районі Ясинуватої, Костянтинівки, Василівки, Нью-Йорка, Мар'їнки та Кам'янки, але не досягли успіхів у цих районах.

Вздовж Південної осі війська РФ зосередилися на захисті своїх окупованих рубежів і проведенні локальних атак з метою повернути втрачені позиції.

За повідомлення Генштабу ЗСУ, невстановлена тактична група російської роти безуспішно намагалася відновити втрачені позиції у Потьомкиному з боку Високопілля на півночі Херсонської області. В ОК "Південь" додали, що це вже друга така спроба повторно окупувати село.

У Запорізькій області окупанти оборонялися та намагалися атакувати позиції захисників України в Гуляйполі. У Дніпропетровській області РФ посилила артилерійські удари вздовж лінії фронту в бік Кривого Рогу у відповідь на просування українських військ углиб Херсонщини.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...

Америка ставить питання руба: Блінкен прибув до Китаю. У портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпіна не допомагати росіянам, - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...