Окупанти просунулися по декількох напрямках на Донеччині. Зведення Генштабу Мапа бойових дій

Російські військові на фронті

Російські військові продовжили атакувати українських бійців по всій лінії фронту. Так у районі Старомайорського відбулося 19 атак, 45 на Авдіївському напрямку та 11 на Новопавлівському, розповіли в Генштабі ЗСУ.

Збройні сили Російської Федерації просунулися поблизу Нетайлового та південніше Первомайського Донецької області. Про це повідомили аналітики DeepState вночі 9 травня.

"Ворог просунувся біля Нетайлового та південніше Первомайського", — йдеться у повідомленні.

Ситуація на фронті, карта

ґТакож уточнено район Старомайорського й просування окупантів біля Веселого протягом останніх тижнів.

Старомайорське на карті бойових дій

Веселе на карті бойових дій

Ситуація на Авдіївському напрямку: дані Генштабу ЗСУ

За повідомленням Генштабу ЗСУ, на Авдіївському напрямку українські військові протягом 8 травня відбили 45 російських атак у районах Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої, Калинового, Новопокровського, Семенівки, Уманського, Нетайлового й Невельського Донецької області.

Ситуація на Новопавлівському напрямку

Українські бійці стримували противника на Новопавлівському напрямку в районах Красногорівки, Костянтинівки, Парасковіївки, Водяного й Урожайного Донецької області. Там противник 11 разів намагався прорвати оборону ЗСУ за підтримки авіації.

Ситуація на Оріхівському напрямку

Окупанти 19 разів атакували позиції ЗСУ в районі Старомайорського Донецької області.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни у звіті за 8 травня повідомили, що окупанти досягли тактичних успіхів на заході від Авдіївки Донецької області. Противник наразі просунувся приблизно на чотири кілометри на північ від Очеретиного.

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали: