Окупанти розстріляли десятки дітей в Україні: Спливли нові дані про звірства ворога (фото, відео)

Десятки дітей, які загинули від рук російських окупантів за період повномасштабної війни в України, були розстріляні з вогнепальної зброї з близької відстані. Особливо частими такі випадки були під час спроб евакуації громадян цивільними автомобілями, передають Патріоти України.

Такого висновку дійшли журналістиBihus.Info, які проаналізували дані понад 200 випадків смертей дітей, і виявили, що у понад 30 випадках вони були безжально розстріляні зблизька. Зокрема, декілька таких випадків було в Бучі (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).

Так загинули 9-річний Матвій та 4-річний Клим Чікмарьови, які 13 березня намагалися виїхати з міста разом із батьками. Тоді ж було вбито і їхню маму, батькові єдиному вдалося вижити. Свого часу ця сім'я вже тікала від війни на Донбасі.

Також журналісти повідомили про розстріл 7-річної Анастасії та 11-річної Ліди Щасливих. Вони та ще п'ятеро дітей їхали в автомобілі по дорозі між селами на Київщині, коли росіяни відкрили по ньому вогонь. Дівчатка отримали вогнепальні поранення в голови, внаслідок чого молодша дитина померла, старшу вдалося врятувати.

Однак не всі діти загинули під час обстрілу автомобілів, намагаючись евакуюватися. Наприклад, 14-річного Дмитра Солов’я в с. Нова Басань на Чернігівщині російські військові просто застрелили на вулиці, про що повідомили узвіті організації Human Rights Watch.

"4 березня у селі Нова Басань російські солдати застрелили 14-річного Дмитра Солов’я, який ганяв футбольний м’яч на дитячому майданчику біля свого будинку. Його 30-річний брат Сергій, побачивши, що Дмитро грає, вийшов на вулицю, щоб відвести його до дому, але також отримав вогнепальне поранення в ногу", – йдеться у ньому.

А у березні окупанти вбили ще одного 14-річного хлопця – Дениса Ковальчука із села Колонщина на Київщині, який вийшов із дому і зник. Через п'ять днів його тіло знайшли з кульовими пораненнями в голові та плечі. Коли тіло Дениса возили на експертизу, знайшли також убитим його 21-річного брата.

"Ці та ще понад 20 випадків, коли росіяни вбивали дітей з близької відстані, були позбавлені будь-якої легітимної військової мети, окрім як сіяти страждання та залякувати людей на окупованих територіях", – наголосили журналісти.

Нагадаємо: загалом за час повномасштабної війни російські окупанти вбили в Україні 287 дітей. Крім того, поранення внаслідок дій росіян отримали понад 500 неповнолітніх українців.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 217, Харківській – 149, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 53, Херсонській – 52, Миколаївській – 48, Запорізькій – 30, Сумській – 17, у місті Києві – 16, Житомирській – 15.

Велика загроза: Полковник ЗСУ в запасі назвав місто, яке стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру

четвер, 2 травень 2024, 15:30

Наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк, передають Патріоти України. Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий...

Чи може Росія завдати ракетного удару по Україні на Великдень: У Повітряних силах зробили заяву

четвер, 2 травень 2024, 15:30

У Повітряних силах не виключають можливих атак російських військ по Україні у Великодню ніч, та заявили про готовність відбиття ймовірних нападів противника, передають Патріоти України з посиланням на спікера Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі теле...