Окупанти розуміють, що наступ ЗСУ їм не зупинити, їм доведеться тікати, - Херсонська ОВА

Збройні Сили України просуваються до Херсона і будуть звільняти місто незважаючи на спроби російських окупантів будувати оборонні споруди, передають Патріоти України.

Заступник Херсонської Військової адміністрації Сергій Хлань підкреслив, що контрнаступ ЗСУ вже не зупинити і окупанти розуміють це, пише "24 канал".

"Зараз війська РФ готуються до оборони Херсона, поки ВСУ веде наступ. Як повідомляють місцеві жителі, в промислових районах будуються оборонні укріплення. Вони готуються до вуличних боїв, тому що розуміють, що наступ ЗСУ їм не зупинити", - пояснив Хлань.

Також він зазначив, що найактивніші артилерійські бої будуть проходити на лівому березі Херсонської області.

"А в Херсоні, як би вони не закріплювалися, їм доведеться піти, тому що наступальні дії, які ми бачимо останнім часом, будуть розсікати угруповання противника. Їм нічого не залишиться, окрім як залишити правобережну частину Дніпра", - заявив радник ОВА.

Він підкреслив, що вже сьогодні є результати, є розгроми росіян на лінії фронту. Отже, "вже скоро нам доведеться витісняти росіян з Херсона", головним завданням ЗСУ є зменшення кількості руйнувань в самому місті і збереження життя місцевих жителів.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...