Окупанти скинули потужну бомбу на лікарню в районі "Азовсталі", - бізнесмен Тарута

Російські окупанти скинули потужну авіабомбу на лікарню у районі заводу "Азовсталь". Під завалами, як повідомив бізнесмен Сергій Тарута, могли перебувати близько 300 людей, передають Патріоти України.

"Російські фашисти скинули потужну бомбу на лікарню в районі "Азовсталі". За моєю інформацією, під завалами там близько 300 людей – серед них діти. У вцілілій частині лікарні були поранені захисники і ховались маріупольці із дітьми. Тому що у знищеному місті ховатись більше ніде!" – написав Тарута.

Бізнесмен нагадав, що СБУ оприлюднила перехоплений дзвінок одного з російських окупантів додому. У розмові з дружиною той розповів, що Росія зібралася скидати на "Азовсталь" 3-тонні авіабомби. За словами окупанта, російське командування дало путінським загарбникам наказ "рівняти все з землею".

"Напередодні СБУ виклала перехоплену розмову одного з російських орків, в якій ішлося про те, що на "Азовсталь" скидатимуть тритонні бомби. "Ты представляешь, какой там будет взрыв? А как же мирные?" – перепитує жіночий голос. "Приказ: "ровнять с землей", – відповідає орк. – Кто мирные? Остались только патриоты и сильно умные". То "сильно умные" – це діти в лікарні в районі "Азовсталі", на яких ви скинули бомбу? За те, що вони українці? Убивці", – написав Тарута.

Бізнесмен закликав світову спільноту зупинити геноцид українців, улаштований Росією у колись квітучому українському місті. "Зупиніть геноцид у Маріуполі! Політики, лідери, люди світу, зупиніть цей ГЕНОЦИД!" – благає він.

У Маріупольській міській раді інформацію про 300 людей, що залишилися під завалами, категорично спростували. За словами радника мера міста Петра Андрющенка, у лікарні, яка зазнала бомбардувань, давно нікого не було. "Маріуполь, зокрема зона "Азовсталі", – під щільним бомбардуванням надважких бомб. Але в зоні навколо "Азовсталі" вже давно ніхто не переховується, особливо в зруйнованій до того будівлі лікарні. Висновки робіть самі. Коментувати тут особливо нічого. Всі справжні новини щодо таких резонансних фактів можна дізнатись на офіційних каналах органів влади", – зазначив Андрющенко.

Він звинуватив "політиків, які свого часу спочатку поховали всіх під Драмтеатром, а потім врятували", у піарі на Маріуполі та поширенні фейків заради привернення уваги до власних персон".

Все примітивніше, ніж думали та гірше для людства: США розкрили дані про ядерну зброю, котру Путін збирається виводити у космос

середа, 8 травень 2024, 9:40

США розкрили нові деталі про російську протисупутникову зброю, створення якої налякало Вашингтон у лютому. Йдеться про найпримітивніший і найгірший варіант з усіх, які припускали експерти, інформує УНІАН. . Подробиці щодо розгортання російської зброї...

Ситуація на фронті: Російські окупанти просунулися вглиб Красногорівки та біля Старомайорського (мапа)

середа, 8 травень 2024, 9:32

Українські військові стримували окупантів у районах Красногорівки, Костянтинівки, Водяного й Урожайного. Біля Старомайорського, Роботиного та Вербового противник шість разів атакував позиції ЗСУ, розповіли в Генштабі. . Збройні сили Російської Федерац...