Окупанти-"смертники" влаштують вуличні бої: Військовий експерт пояснив, чи може Херсон стати другим Маріуполем

Херсон навряд чи може спіткати доля Миколаєва або Маріуполя. Таку думку в інтерв'ю "Главреду" озвучив військовий експерт, полковник запасу Роман Світан. За словами експерта, зрівняти місто з землею може тільки авіація - артилерією, тим більше стрілецькою, це зробити неможливо, передають Патріоти України.

"Навіть замінувати місто, щоб його підірвати, неможливо, тому як для цього потрібні десятки тонн вибухівки, сотні КАМАЗів. А ось авіація це може зробити - точно так само, як це було в Маріуполі, Алеппо. Один російський бомбардувальник може брати на борт 5-7 тонн і висипати їх, бомблячи по площах міста і порівнюючи їх із землею. Але авіація РФ не вийде в район Херсона і в сам Херсон, оскільки там вже розгорнута наша система ППО - ми збиваємо всі літаки", - пояснив Світан.

І додав, що з гранично малих висот російські літаки можуть пролетіти, але в такому випадку авіація не зможе кидати бомби по українських містах. При цьому вуличні бої в Херсоні можливі, але це робитимуть "смертники" - ті військовослужбовці, які залишаться в Херсоні і будуть знищені.

"Вони прекрасно це розуміють-їм можуть дати наказ залишитися. Припустимо, кілька тисяч людей одягнути в "цивільну" форму, видати автомати, кілька "цинків" патронів, і вони можуть вплутатися у вуличні бої, але вони там і загинуть", - говорить Світан. І уточнює, що вуличними боями росіяни нічого не доб'ються - лише відкладуть зачистку Херсона на пару тижнів.

Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...