Окупанти стягують сили на ЗАЕС, в Крим перекинули 400 бойовиків-іноземців, яких хочуть залучити до війни, - Генштаб

Для поповнення втрат у живій силі російське військове керівництво не припиняє практику вербування найманців, у тому числі з інших країн. Зокрема, близько 400 бойовиків-іноземців же прибули на тимчасово окуповану територію АР Крим і готуються до участі у бойових діях, передають Патріоти України.

Про це йдеться у ранковому (на 6:00) зведенні Генерального штабу ЗСУ. Також відзначається збільшення особового складу російських окупаційних військ на території Запорізької АЕС у місті Енергодар.

"В місті Енергодар 10-11 жовтня було відзначено збільшення особового складу російських окупаційних військ на території атомної електростанції. За наявною інформацією, окупанти використовують станцію, як базу для розміщення особового складу, в зв'язку з тим, що об’єкт не обстрілюється", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що противник посилює режимні заходи. Зокрема, на блокпостах навколо Мелітополя для проведення ретельних обшуків разом із звичайними військовослужбовцями помітили представників ФСБ.

Крім того, у росіян спостерігаються проблеми з підготовкою мобілізованих призовників. Так, у Приморсько-Ахтарську Краснодарського краю до 1 листопада було призупинено відправку мобілізованих до навчальних центрів Збройних сил РФ. Все тому, що ці установи не готові до розміщення, підготовки та всебічного забезпечення великої кількості особового складу.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...