Окупанти стягують сили: Великі колони військової техніки РФ рухаються у бік Бердянська та Мелітополя

Російська армія стягує додаткові сили й засоби до тимчасово окупованої частини Запоріжжя. Колони її військової техніки дорогами довкола захопленого Маріуполя пересуваються в напрямку Бердянська й Мелітополя, передають Патріоти України.

Вантажівки й БТРи з відповідною символікою російського вторгнення зафіксували на камеру активісти руху "Маріуполь спротив". Відео опублікував радник міського голови Петро Андрющенко.

"Велика кількість військової техніки зайшла з боку Росії та рушила через Мангуш (Маріупольский район) у напряму Бердянська, Мелітополя. Колони доформовувалися частково з місця базування в с. Агробаза (знаходились з моменту “негативного наступу” в Херсоні)", – зазначив він.

Також додав, що частина російської військової техніки й "поки живої сили" окупантів, враховуючи підрозділи тилового забезпечення, що базувалися в с. Урзуф, було перекинуто на Мангуш. Останні командування загарбників включило в склад тих же колон, що були сформовані в Маріуполі та Агробазі.

За словами чиновника, також частину військової сили – живу силу на вантажівках із причепленими пушками малого калібру – переміщено з Урзуфа дорогою понад морем в бік Бердянська.

"Додаткові підрозділи прибули з Росії. Розселення відбулося в районі так званих Кам’янських дач під прикриттям великої кількості цивільних жителів", – описав Андрющенко військову картину навколо Маріуполя.

Путін припустився великої помилки: Жирнов пояснив, що не так пішло в Китаї

неділя, 19 травень 2024, 10:50

Глава РФ Володимир Путін відвідав Китай, де зустрівся із президентом країни Сі Цзіньпіном. Він не скупився на компліменти, сказав, що вчить китайську мову, почувається, ніби вдома, а потім взагалі назвав росіян та китайців братами. . Росія зараз склад...

"Вони це знають": Екскомандир роти "Айдару" пояснив, чому атака армії РФ на Харківщині не була розвідкою боєм

неділя, 19 травень 2024, 10:42

Штурми росіян півночі Харківської області не є розвідкою боєм, це повноцінний наступ. Однак в окупантів завдання максимум - не захоплення Харкова, а вихід на позиції, які б дозволяли артилерії ЗС РФ працювати по облцентру. Такою думкою поділився в ефір...