"Окупанти так тікали, що потопилися в річці": Воїни ЗСУ розповіли, як звільняли Нескучне на Донеччині

На початку червня 7-й окремий батальйон "Арей" 129-ї бригади ТрО ЗСУ звільнив село Нескучне Донецької області. Воїни розповіли, що майже безперервний бій тривав понад дві з половиною доби, а допомогли захисникам України несподівані для окупантів прийоми.

Заступник командира батальйону "Арей" Сергій (позивний "Херсон") сказав, що Нескучне було форпостом окупантів. Особливо ретельно загарбники укріпились у районі школи, де був їхній штаб.

Військовослужбовець "Арея" Валерій (позивний "Лазер") сказав, що окупанти чекали, що воїни ЗСУ зайдуть на бронетехніці. Проте тероборонівці обхитрили противника, просуваючись у складі піхотних груп.

"Але ми заходили невеликими групами, по 10-12 осіб, і кожна група займала свій сектор... Десь о 4:00 ранку почалося просування", – розповів українець.

За його словами, вони зайшли на територію населеного пункту з мінімальними втратами. Загинув один їхній побратим, але захисників України це не збило й вони продовжили битися з ворогом.

Воїн зазначив, що розпочався стрілецький бій на вулицях села. "Бо вони не чекали, що ми будемо без підтримки техніки", – зазначив він.

Штурмувати противника було дуже важко, але військовослужбовцям допомогла наша артилерія – працювали HIMARS і протикорабельні ракети. Крім того, до основного рубежу українські піхотинці просувалися городами, а не замінованими вулицями, як розраховували російські війська.

Інші українські підрозділи із флангів теж мали успіх, що дозволило "Арею" просуватися вперед. Російських загарбників у підсумку взяли в оперативне оточення.

Дмитро (позивний "Кіндер") розповів: "Росіяни зрозуміли, що ми їх тут дотиснемо. Це вже було зрозуміло, що вони в оперативному оточенні. Дорога вже прострілювалася, їм уже не було куди відходити у бік Сторожового. Так вони почали тікати через річку Топилися там! Біля річки з цього боку багато трупаків дохлих".

Воїни під час цієї операції взяли в полон дев'ятьох російських окупантів, захопили багато трофейної зброї і відразу застосовували її в бою.

"Вони вважали, що їх штурмують якісь спецпризначенці, а не звичайні хлопці, як ми", – сказав Сергій ("Херсон").

На другу добу противник намагався контратакувати, але нічого не вийшло. "Арей" зміг витіснити загарбників, хоча окупантів було більше майже вдвічі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...