Окупанти так втікали з Херсонщини, що "забули" цілі арсенали своєї зброї: У СБУ показали фото трофеїв

Співробітники Служби безпеки України виявили на звільненій території Херсонської області повний склад боєприпасів російських окупантів. Вони покинули всі снаряди, втікаючи від контрнаступу Сил оборони, передають Патріоти України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. Знайшли понад пів тисячі артснарядів та боєприпасів до реактивних систем залпового вогню "Град" та "Ураган", а також понад сотню протитанкових керованих ракет і протитанкових мін.

У СБУ уточнили, що замаскований склад із ворожими боєприпасами розташувався у приміщенні будинку культури селища Велика Олександрівка.Усі вилучені боєприпаси передали на потреби Збройних сил України.

У спецслужбі також прозвітували, що встановили численні факти вбивств і тортур місцевих жителів під час окупації району. Використовуючи масові розстріли та тортури, ворог намагався залякати людей і змусити їх здавати місця перебування учасників руху опору на півдні.

Окупанти не дозволяли мешканцям селища ховати вбитих та закатованих родичів на цвинтарі. Могили можна було робити лише у своєму дворі. Крім того, задокументовано факт викрадення мешканки селища, яку "звинуватили" у коригуванні артобстрілів по позиціях окупантів.

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...