Окупанти у Нью-Йорку розстріляли пораненого бійця ЗСУ, - Донецька облпрокуратура

Російські окупанти розстріляли, ймовірно, пораненого бійця ЗСУ. За повідомленням Донецької облпрокуратури, попередньо, це сталось 6 вересня 2024 року, близько 10:00, поблизу "Фенольного заводу" на території селища Нью-Йорк на Покровському напрямку, передають Патріоти України.

"Під час виконання бойового завдання у Бахмутському районі військовослужбовець ЗСУ, ймовірно, отримав поранення. Через деякий час будівлю, у якій він перебував, захопили окупанти, а його взяли у полон. Беззбройного захисника, який лежав на землі, вони розстріляли", - повідомляють у прокуратурі.

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. Зазначається, що озпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

"Партнери хотіли б...": Зеленський висловився щодо зниження мобілізаційного віку

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 21:05

Президент України Володимир Зеленський назвав небезпечним кроком зниження мінімального граничного віку для призову на військову службу. Про це він заявив в інтерв'ю українським ЗМІ, що транслювали в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передають П...

"Вони так добре працюють, що...": Путін придумав безглузду відмовку, чому не поїде на саміт G20 до Бразилії

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 20:44

Російський диктатор Володимир Путін у четвер, 18 жовтня, заявив, що не буде їхати на саміт G20 у Бразилію, щоб не порушувати його «хорошу роботу». Він також стверджує, що у нього з президентом Бразилії прекрасні стосунки. Про це він сказав під час зуст...