Окупанти у своїх атаках роблять ставку на піхотні вали, однак вікно можливостей для армії РФ закривається, - військовий експерт

Військовий експерт Петро Черник зазначив, що наступ РФ триває, і пояснив, що російські окупаційні війська під час нього роблять ставку на піхотні вали у своїх атаках. Водночас говорити про великі успіхи противника не доводиться, передають Патріоти України.

Про це Черник розповів в ефірі національного телемарафону Єдині новини". За його словами, те, що загарбникам місцями вдалося просунутися на відстань від 11 до 20 км, не є хорошим показником для російського війська, яке позиціонувало себе як "другу армію світу".

Ворог продовжує наступальні дії, однак наші військові тримають оборону, роблячи це якісно та маневрено, чим не дозволяють окупантам досягнути успіхів.

Загалом, на думку Черника, після того, як у листопаді РФ вивела свої підрозділи з правобережжя Херсонської області та кинула їх на схід, ситуація і на півдні, і на Донбасі не зазнала суттєвих змін.

"Водночас не можна недооцінювати ворога, у них є колосальний людський потенціал, і останні тижні боїв говорять про те, що вони роблять ставку саме на піхотні вали. Якщо уважно стежити за статистикою Генштабу, то у росіян менше втрат у техніці, а більше в особовому складі. Між іншим, вчора у них були втрати понад тисячу солдатів та офіцерів", – додав експерт.

Тим часом вікно можливостей для армії РФ закривається і росіяни це усвідомлюють. Водночас потенціал української армії цієї весни суттєво зросте у звʼязку з постачанням партнерами бронетехніки для Сил оборони України. Це, вважає Черник, може стати переломною точкою у війні з Росією.

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...