Окупанти ухвалили нове рішення щодо Херсону, - військовий експерт

Російські окупанти, ймовірно, готуються до битви за Херсон, тому насичують правий берег Дніпра своїми силами. Таке припущення в ефірі телеканалу "Еспресо" зробив військовий експерт Петро Черник, передають Патріоти України.

"Стратегічно змінилася тільки одна важлива деталь, вони прийшли до висновку не віддавати Херсон без бою. Ми говорили про те, що Херсонщині складаються передумови для виважених контрнаступальних дій зі звільнення правого берега Дніпра. Противник усвідомив цю стратегічну оперативну реальність і насичує правий берег " - зазначив він.

ЗСУ, за його словами, "намацали" больову точку ворога - зниження його логістичного забезпечення. "Удари по Антонівському мосту та по інших мостах, а також по понтонах є дуже хорошим інструментом для того, щоб угруповання військ не мало нормального забезпечення. В першу чергу, воює людина - вона потребує харчування, питної води та медикаментів. Ці логістичні ланцюжки ми навчилися бити", - додав Черник, спрогнозувавши виснаження ворожого угруповання.

"Коли дійде до великої битви - спрогнозувати неможливо. Це може бути через кілька днів або тижнів. Найважчі битви попереду", - вважає експерт.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...