Окупанти в Бахмуті наближаються до кульмінації, як під Херсоном: В ISW оцінили можливості військ Путіна

Російські сили в районі Бахмута значно виснажені і наближаються до кульмінації, як це сталося у Херсоні у серпні цього року. Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW) 27 грудня, передають Патріоти України.

"Російські війська в Бахмуті, можливо, наближаються до кульмінації, як це зробили російські війська в Херсоні в серпні 2022 року. Бойові втрати росіян, ймовірно, змушують російських військових у районі Бахмута використовувати штурмові групи розміром у одиницю", - йдеться в повідомленні.

В ISW нагадують, що заяву речника Східного угруповання ЗСУ, полковника Сергія Череватого про те, що російські війська в районі Бахмута більше не діють у вигляді ротно-батальйонних тактичних груп, а діють невеликими групами з 10-15 осіб (загонами).

Американські аналітики зауважують, що окупаційні війська так само деградували від ротних і батальйонних тактичних груп до окремих груп, як і російські підрозділи в Херсонській області помітно деградували в серпні 2022 року. Тоді в ISW оцінювали, що це вказувало на кульмінацію російського наступу у регіоні, оскільки сухопутні сили РФ були настільки деградовані, що більше не могли керувати підрозділами в ешелонах, достатніх для досягнення значних успіхів.

"Швидкість просування російських військ у районі Бахмута нещодавно сповільнилася на тлі обмежень, які зростають, в особовому складі та боєприпасах, що, ймовірно, не дозволить їм підтримувати високі темпи наступальних операцій у цьому районі в найближчій перспективі. Повідомлення про використання російськими військовими невеликих груп, ймовірно, є результатом тривалої виснажливої війни та вказує на деградацію більших доктринальних формувань вище рівня взводу", - констатували в ISW.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...