Окупанти в Маріуполі відновили смертну кару - розстрілюють волонтерів і чиновників

Російські військові продовжують вчиняти злочини в тимчасово окупованому Маріуполі. Цього разу повідомляється, що окупанти відновили у місті смертну кару та продовжують вбивати місцевих. Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко. Він розповів, що російські військові зайнялися ув'язненням українських чоловіків і волонтерів, передають Патріоти України.

За відмову від співпраці – розстріл

Відомо, що затримані відмовилися співпрацювати як з колаборантами, так і з окупаційною владою. Тож на них очікує псевдосуд, який уже ухвалює рішення про страти. Так, фейковий суд "ДНР" виніс вирок голові одного з приазовських селищ. Згідно з рішенням, на нього очікує ув'язнення терміном до 10 років. Трагічнішою була доля іншого державного службовця. Його, згідно з рішенням того ж таки псевдосуду, розстріляли.

Крім того, до в'язниці в Оленівці потрапили десятки волонтерів. Вони упродовж березня – квітня допомагали містянам вибратись з Маріуполя. А ще займалися постачанням продуктів і води до заблокованого окупантами міста. На вирок очікує також українська суддя. Вона свого часу займалась розглядом справ, пов'язаних із сепаратизмом, які набули чималого розголосу. Відомо, що вона піддається тортурам з боку окупантів.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...