Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі: У кількох областях зникло світло

Ввечері 11 вересня оголосили всеукраїнську повітряну тривогу. Після цього світло зникло на Харківщині, Полтавщині, Сумщині та в інших областях, інформують Патріоти України.

В кількох областях зникло світло

Близько 20:00 в низці телеграм-каналів почали повідомляти про перебої або повну відсутність світла в кількох областях, зокрема:

  • Полтавській області;
  • Харківській області;
  • Сумській області;
  • Дніпропетровській області.

За словами місцевих жителів, у Дніпрі трапилися перебої зі світлом. В деяких районах обласного центру електрика є частково, в передмісті ж вона повністю зникла.

Про таку ж ситуацію повідомляють харків'яни. Своєю чергою, жителі Лозової скаржаться на повну відсутність світла.

Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький розповів, що напруга електромережі впала по всій області.

"Рекомендую по можливості вимкнути електроприлади та іншу побутову техніку для уникнення її пошкодження! Електросистема області залишається нестабільною через руйнування в результаті ворожих бомбардувань у березні", – зауважив Живицький.

Він додав, що також можливі атаки окупаційних військ по об'єктах енергозабезпечення в Україні. Також зникнення світла прокоментував голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. "Світло та водопостачання по області скоро будуть відновлені. Енергетики вже працюють", – написав очільник ОВА.

У Харкові почалася потужна пожежа

Харків'яни повідомляли, що бачили дуже яскравий спалах. Саме після нього в кількох областях зникло світло. Потім там почалася потужна пожежа

Мер Харкова Ігор Терехов розповів, що росіяни завдали удару по інфраструктурному об'єкту. "Через удар – у багатьох районах міста зникло світло. З цієї ж причини в тих же районах немає води – не працюють помпи", – зауважив міський голова.

Він наголосив, що це підла та цинічна помста російського агресора за успіхи нашої армії на фронті, зокрема у Харківській області. "Прошу всіх дотримуватися спокою. Наші спеціалісти та комунальники вже працюють над усуненням тих ушкоджень, що місту завдав наш ворог. Агресор підлий, він із самого початку був націлений на знищення нас, як нації. Але ми переможемо. Доведено ЗСУ", – підсумував Терехов.

Своєю чергою, у Дергачівській міській раді розповіли, що територія громади повністю знеструмлена у зв'язку з тим, що окупанти вдарили по об'єктах критичної інфраструктури. "Будь ласка, зберігайте спокій. Харківобленерго вже працює над розв'язання цього питання!" – йдеться у повідомленні.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....