Окупанти вдарили ракетами по школі та житловому будинку у Харкові (фото)

У неділю вранці, 10 липня, ЗС РФ здійснили ракетний удар по Харкову. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури, передають Патріоти України.

За даними відомства, російські війська здійснили ракетний удар по Харкову близько 3:30 ранку, а приліт ракет зафіксовано у Слобідському та Основ'янському районах міста. Один із снарядів потрапив на територію навчального закладу, що призвело до руйнування будівлі. Друга російська ракета, як зазначають у прокуратурі, прилетіла до приватного житлового будинку, внаслідок чого постраждав 62-річний чоловік. "Крім того, частково пошкоджено територію дитячого санаторію, розташованого поряд. Наразі тривають першочергові слідчі дії, дані уточнюються", - наголосили у відомстві.

За фактом чергового ракетного удару ЗС РФ по Харкову проводиться розслідування у двох кримінальних провадженнях за ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу - "Порушення законів та звичаїв війни".

Про ракетний удар по Харкову також повідомляє "Суспільне". Внаслідок прильоту ракети частина навчального закладу у Слобідському районі зруйнована, а поранення отримала сторож, яка пізніше відмовилася від госпіталізації.

"У школі знаходиться сторож і о 3:31 - я подивилася на годинник - вона мені зателефонувала і сказала, що в школі стався вибух. Влучили прямо по школі. Потім ми приїхали вже близько 5:20 і побачили цей жах, який стався з нашою гімназією. Це не пояснити жодними словами, не вкладається в жодні рамки розуму. Майже всі класи зруйновані", - продовжила в.о. директора гімназії Ірина Чепіга та додала, що у навчальному закладі навчаються близько 1600 дітей.


Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...