Окупанти вгатили ракетами та реактивними снарядами по Миколаєву - пошкоджено гуртожиток й будинки, є постраждалий

Вночі на 2 серпня окупаційні війська вкотре обстріляли Миколаїв. Внаслідок дій росіян пошкоджено гуртожиток одного з університетів і житлові будинки, сталася пожежа у магазині, передають Патріоти України.

"Зруйнований студентський гуртожиток, пошкоджені дві багатоповерхівки (вікна та дах), вибиті вікна в сімейній амбулаторії та школі. Також під обстріли потрапили два продовольчі магазини, в одному з яких сталась пожежа", - написав мільский голова.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у телеграм: "Вночі, 2 серпня, після 01:00 та близько 04:00 вкотре було обстріляно два райони міста. За попередньою інформацією відомо, що один з районів зазнав обстрілів реактивними снарядами РСЗВ "Смерч", інший - ракетами типу С-300".

Внаслідок ударів пошкоджено гуртожиток одного з університетів. У момент влучання в приміщені знаходився охоронець будівлі, який зазнав поранення. Попередньо без жертв.

Також у місті пошкоджено житлові будинки. Через потрапляння боєприпасів та їх уламків виникла пожежа продовольчого магазину. Попередньо без жертв.

Більш детальна інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється.

Раніше про вибухи у телеграм повідомив мер міста Олександр Сєнкевич: "Близько 4-ї ранку у Миколаєві прогриміли потужні вибухи у кількох района міста. За попередніми даними, одна особа дістала поранення".

Також російська армія гатила по області.

"Миколаївський район: вчора, 1 серпня, орієнтовно о 14:30 в селі Котляреве Шевченківської громади внаслідок ворожих обстрілів виникла пожежа житлових приміщень та господарських споруд. Постраждалих немає", - зауважив Кім.

Внаслідок нічних обстрілів 2 серпня у селі Галицинове Галицинівської громади пошкоджено об’єкт інфраструктури.

Ввечері, 1 серпня, орієнтовно о 17:00 обстрілів зазнало село Широке Широківської громади. Влучання були по городах місцевих жителів та дорогах села. Постраждалих немає.

А вночі, 2 серпня, близько 01:30 була обстріляна територія біля села Явкіно Баштанської громади. Внаслідок ворожих обстрілів у селі пошкоджено лінію електропередачі. Наразі частина населеного пункту знеструмлена. Інформація щодо пошкоджень та постраждалих уточнюється.

"На території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади тривають обстріли. Під постійним вогнем залишаються села, що знаходяться на лінії розмежування. Інформація щодо потерпілих відсутня. Інформація щодо руйнувань уточнюється. У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно", - додав Кім.

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...