"Окупанти відступили від першої лінії": Військовий експерт Жданов оцінив шанси ЗСУ звільнити Херсон до кінця літа

Відомий військовий експерт Олег Жданов відповів на запитання, чи зможуть українські захисники звільнити Херсон від окупантів до кінця літа. Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю ТСН, передають Патріоти України.

"На сьогоднішній день це дуже оптимістично. Чому? Тому що все буде залежати від темпів і обсягів надходження західного озброєння", – сказав він.

Як зазначив Жданов, те, що ЗСУ відбили першу лінію оборони російської армії поблизу Херсона, свідчить про поганий морально-психологічний стан росіян: вони не готові стояти "до останньої краплі крові", захищаючи ці рубежі.

"Вони відступили від першої лінії. Ми досить з мінімальними зусиллями вибили їх з першої лінії. Те ж саме може статися і на другій, і на третій лініях", – вважає експерт.

Жданов додав, що такі успіхи – хороші для української армії, але також потрібно враховувати й те, що окупанти більш ретельно укрупнюють другу лінію оборони перед самим Херсоном.

Нагадаємо, жителів тимчасово окупованого Херсона закликають евакуюватися. Українці можуть виїхати навіть через Крим. Особливо важливо евакуюватися сім'ям з дітьми.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...