Окупанти влаштували терор фермерам на Херсонщині - за відмову від "співробітництва" накрили агрофірму з мінометів

Окупанти на Херсонщині не лише крадуть зерно зі складів, а й за допомогою погроз змушують фермерів сіяти новий урожай. Його також планують відібрати. Одна з фірм відмовилася співпрацювати з окупантами, і "для покарання" її територію було обстріляно з мінометів, передають Патріоти України.

Згорів ангар із технікою, багато тракторів, комбайнів і фур пошкоджено, повідомляє Телеграф", посилаючись на джерела серед місцевих фермерів. За їхніми словами, підприємцям висувають ультиматум – або співпрацювати з окупантами, або стати жертвою їхнього терору.

Також російські військові пропонують пальне в обмін на дозвіл користуватися великою сільгосптехнікою у військових цілях. Одне з підприємств відмовилося від такої "пропозиції" та спробувало вивезти техніку. Через це окупанти вирішили зруйнувати техніку, склади та виробничі потужності фермерів.

Також аграрії повідомляють, що їх змушують працювати над новим урожаєм, який росіяни планують відібрати. "Нам прямо сказали – або засіваєте, або зникаєте. І один мій знайомий дійсно зник", – розповів один із співрозмовників видання.

Наразі все вкрадене зерно окупанти вивозять до Криму, звідки намагаються переправити на продаж. Втім багато країн відмовляються купувати викрадене.

Зокрема, на початку травня Росія намагалася продати Єгипту вкрадене в Україні зерно. Для цього в тимчасово окупованому Криму було завантажено 27 тис. тонн зерна на "Матрос Позинич". Проте Єгипет відмовився купувати товар, тож росіяни вирушили з ним до Сирії.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...