Окупанти влучили ракетами в найвищий маяк України на Херсонщині

Росіяни влучили ракетами в легендарний Аджигольський маяк. Фото: Фейсбук.Мешканці Херсонщини повідомляють, що росіяни завдали ракетного удару по Аджигольському маяку. Про це написав радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, окупанти запустили в маяк 3 ракети. Аджигольський маяк – найвища подібна споруда в Україні, розташована поблизу села Рибальче. "Два попадання в основу, одне — в конструкцію. Парадоксально, що будував його російський інженер Володимир Шухов. Ажурна металева структура зробила маяк надзвичайно естетичним і привабливим для туристів — Укрпошта свого часу навіть вводила в обіг марку з його зображенням. А ще він був максимально стійким, проте варварство росіян може знищити будь-які здобутки людства", - зазначив Хлань.

Довідка. Аджигольський маяк побудований у 1911 році в Дніпровському лимані. Причиною побудови цього маяка стало те, що гирло Дніпра є складним місцем для навігації, то ж ця споруда суттєво спростила судноплавство в лимані.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...