Окупанти вночі атакували Одещину 25 "Шахедами": Сили ППО знищили 22 дрони, але є приліт

Сили протиповітряної оборони України вночі 3 вересня відбили масовану атаку РФ дронами-камікадзе по Одеській області. В небі над регіоном було знищено 22 із 25 "Шахедів". Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ, передають Патріоти України.

Частина ворожих дронів влучила в прифронтову інфраструктуру. Зазначається, що в ніч на неділю російські окупанти здійснили кілька хвиль атак ударними БПЛА Shahed-136/131. Дрони летіли з південного та південно-східного напрямку (кримський мис Чауда і російське місто Приморсько-Ахтарськ).

Загалом було зафіксовано пуски 25 ударних безпілотників, які атакували південні райони Одещини. "22 із них знищено силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України. Тримаймо небо! Разом – до перемоги!" – підкреслили в ПС ЗСУ.

За словами голови громадської ради при Одеській ОВА Сергія Братчука, на жаль, зафіксовано влучання БПЛА в припортову інфраструктуру Одещини, внаслідок чого виникла пожежа, яку рятувальники оперативно ліквідували. Попередньо відомо про двох постраждалих цивільних, яким надано медичну допомогу.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...