Окупанти втратили в Україні всі бойові танки, які були в строю до 24 лютого: Військовий експерт про ситуацію на фронті

Ворог втратив всі танки, які були в строю до повномасштабного вторгення Росії. Про це в ефірі "Еспресо" сказав експерт Defense Express Іван Киричевський,, передають Патріоти України.

"З однієї сторони, якщо опиратися на інформацію Генштабу ЗСУ виходить, що росіяни втратили всі свої танки, які були в строю до початку війни. Очевидно, значна кількість — 1,5 тис була повернута з бази консервації", — зазначив він.

За словами експерта, з артсистемами ситуація схожа. "У планах Шойгу (міністр оборони РФ - ред.) — створити два військові округи, мотострілецькі дивізії, додаткові бригади. Але чим вони їх озброювати будуть?.. За кращими показниками роботи російського ВПК, їм для виробництва цієї техніки знадобляться декілька років, а ввести у бій 200 тис. чмобіків вони розраховують протягом пів року.

Можливо, росіяни будуть намагатися діставати із старих запасів, для психологічного ефекту витягувати нове, а переважну більшість кидати як звикли - сталева каска часів Другої світової війни і старий автомат", — зазначив він.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Керівник Китаю взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le ...