Окупанти вигадали нову схему, аби змусити жителів Херсонської області отримати російський паспорт

Окупанти намагаються виконати план примусової паспортизації мешканців тимчасово окупованих регіонів, який перед ними поставив Кремль. Зокрема, йдеться про новий інструмент спонукання населення до отримання російських паспортів — видачу державних житлових сертифікатів РФ. Про це повідомляє Центр нацспротиву, передають Патріоти України.

За його даними, сертифікати призначені для придбання житла на території Росії. Зазначається, що окупанти розпочали інформаційну кампанію, яка начебто передбачає укладення угоди та розселення людей у нових квартирах «в безпечних регіонах РФ», а середня сума еквівалентна одному такому сертифікату становить близько 2,928 млн російських рублів (36058 доларів США), покриваючи вартість житла в таких населених пунктах, як Ставрополь чи Краснодар.

«Зауважимо, що темпи паспортизації низькі й навіть така агітація не допомагає виконати план, який поставила перед колаборантами РФ», — додали в ЦНС.

Окупанти планують провести на тимчасово захоплених територіях псевдовибори у вересні 2023 року. Проте перешкодою для цього є низькі темпи паспортизації.

У населених пунктах тимчасово окупованих районів Херсонської області росіяни знущаються з цивільного населення через спротив примусовій паспортизації. За відмову вони погрожують «ямою».

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...