Окупанти використали як "гарматне м'ясо": З технікуму в Торезі після "мобілізації" посмертно відрахували третину студентів

Російські окупанти продовжують примусову "мобілізацію" на тимчасово захоплених територіях України. В лави путінського війська масово забирають студентів, а потім відраховують їх - посмертно, передають Патріоти України.

До прикладу, з гірничого технікуму в Торезі на Донеччині так відрахували третину юнаків. Про це повідомляє "24 канал" із посиланням на джерела у спецслужбах.

Зазначається, о студентів примусово забрали до окупаційних військ, а коли ті загинули на фронті, їхні імена просто прибрали зі списків тих, хто там навчається. Відомо, що це були місцеві хлопці.

"Очевидно, що така кількість загиблих є не лише через молодий вік студентів, а й тому, що росіяни кидають людей із окупованих територій у перші ряди фронту – на "гарматне м'ясо", – йдеться у повідомленні.

Давно відомо, що російські загарбники проводили незаконну примусову "мобілізацію" в ОРДЛО. Там чоловіків хапають просто на вулицях, а юнаків забирають зі студентських парт. Нерідко людей можуть катувати чи навіть розстрілювати.

Правозахисники публікували дані, що росіяни незаконно забрали до своєї армії понад 100 тисяч чоловіків із окупованого Донбасу. Майже чверть із них уже загинули в боях.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...