Окупанти використовують мобільний додаток з координатами позицій ЗСУ, - Сирський

Командири штурмових груп російських окупантів на сході України використовують смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням Alpine Quest GPS, розповів командувач східним угрупуванням ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський,передають Патріоти України.

При цьому програма відображає нанесені координати позицій наших вогневих засобів, об'єкти атаки, маршрути висування до них, а також завдання сусідніх підрозділів. Про це він розповів в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"Наприклад, в кожній бригаді (полку) на основі мотострілкових рот, посилених танками, вогнеметними, мінометними і протитанковими підрозділами сформовані окремі штурмові загони Шторм призначені для відновлення втрачених позицій", — говорить співрозмовник.

Він пояснив, що для створення сприятливих умов для ведення штурмових дій противник активно застосовує танкові та артилерійські підрозділи (в т.ч. з закритих вогневих позицій), завдає потужне вогневе ураження нашим військам, руйнує позиції, після чого переходять в атаку штурмові підрозділи.

"В ході штурмових дій обов'язково застосовується БпЛА, завдяки чому противник коригує вогонь артилерії, а командир групи має можливість ефективно управляти підлеглим особовим складом", — зазначив командувач східним угрупуванням ЗСУ.

Крім того, за його словами, в міських умовах противник застосовує тривалі артилерійські обстріли для вогневого впливу на об'єкт атаки.

"Безпосередньо об'єкт атаки штурмує група чисельністю до 10 осіб зі стрілецькою зброєю. Бойова техніка застосовується дуже рідко. Зазвичай проводить наступ в 3-4 "хвилі". Втрати штурмової групи оперативно поповнюються евакуаційною групою з розподільних пунктів", - додав Сирський.

"Врешті, невдахи-окупанти згоріли разом із авто": Група загарбників на багі намагалася прорвати оборону військових єгерів (відео)

субота, 11 травень 2024, 21:24

Російські війська намагалися штурмувати на багі позиції десантників 71-ї єгерської бригади. Захисникам вдалося ліквідували окупантів. Про це йдеться на сторінці бригади. Група російських окупантів на багі намагалася прорвати оборону підрозділу 71-ї єге...

Життєво важливе обладнання: Британія надає Україні найбільший пакет допомоги

субота, 11 травень 2024, 19:05

Міністерство оборони Великої Британії повідомило про надання Україні найбільшого пакету військової допомоги, передають Патріоти України. "Разом із 500 мільйонів фунтів стерлінгів у вигляді військового фінансування Велика Британія надає життєво важливе ...