Окупанти викрадають цивільних українців і видають їх за "військовополонених"

Рашисти викрадають українських цивільних чоловіків, щоб потім видавати їх за "військовополонених". Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова, передають Патріоти України.

"Є свідчення, що, відступаючи з Київської області, російські війська викрадали цивільних українців, яких тепер демонструють у російських ЗМІ як "полонених" військовослужбовців Збройних сил України.

Наших громадян перевдягли у військову форму і змушують брати участь у пропагандистських відео-роликах в YouTube і на телеканалах. Одного із чоловіків на відео впізнали його рідні", - розповіла омбудсмен.

Про масове затримання мирних жителів стало відомо також від звільненого з російського полону українського військовослужбовця, який повідомив про перебування в СІЗО Курська (РФ) понад 40 наших цивільних полонених.

Крім того, в рашистських ЗМІ вчора з'явилася інформація про нібито ліквідацію 93 "українських дезертирів" із Маріуполя, які втікали у цивільному одязі. Фактично це може свідчити про масову страту цивільних громадян України.

"Такі дії РФ є воєнним злочином і злочином проти людяності, відповідно до Римського статуту міжнародного кримінального суду, та прямим порушенням статей Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статей Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статті Європейської конвенції з прав людини", - повідомила Денісова.

Омбудсмен закликала Комісію ООН із розслідування порушення прав людини під час вторгнення Росії в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ, врахувати ці злочини.

Готується стати обличчям кампанії "Інша Україна". Водиться з Януковичем і Азаровим та наставляє роги Медведчуку з охоронцем Путіна: ЗМІ про те, що поробляє Оксана Марченко

понеділок, 29 квітень 2024, 19:15

Медіа пише про те, що російські пропагандисти планують кампанію з просування політичного проєкту Медведчука "Інша Україна", обличчям якої має стати Марченко. За задумом кураторів проєкту, жінка повинна буде уособлювати "традиційні цінності" і нести від...

Хтось привласнив резиденцію "послідовного": Невідомі не пустили в Межигір’я міжвідомчу урядову комісію, створену для націоналізація активів Януковича

понеділок, 29 квітень 2024, 18:30

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки Межигір’я міжвідомчу комісію, яка має передати парк під державне управління. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Повідомляється,...