Окупанти викрали серйозно хворого проректора Херсонського державного університету (фото)

У Херсоні російські військові викрали проректора Херсонського державного університету Максима Вінника. Про це повідомило місцеве інтернет-видання "Мост", передають Патріоти України.

"Сталося це біля гуртожитку вишу, вже після захоплення головного корпусу університету. За словами очевидців, команду схопити Вінника озброєним людям дала Тетяна Томіліна, яка керувала захопленням ХДУ. Максима вивезли у невідомому напрямку", - пише видання.

На сайті університету наразі також розміщено повідомлення про викрадення Вінника військовими РФ. "Сьогодні, 14 червня, озброєні російські військові, супроводжуючи так званих представників "влади" тимчасово окупованої Херсонщини, увійшли до головного корпусу університету. Військові вивезли у невідомому напрямку Максима Вінника, який всі ці страшні дні окупації організовував та підтримував життєдіяльність Херсонського державного університету, займався науково-педагогічною роботою, цілодобово знаходячись на робочому місці", - йдеться в повідомленні навчального закладу.

Колеги зазначають, що наразі їм невідоме місцезнаходження Вінника, який має інвалідність та потребує постійного прийому медичних препаратів. "Ми звертаємось до всієї освітянської спільноти не тільки України, а й світу з проханням розповсюдити інформацію про зникнення нашого колеги Максима Вінника! Наголошуємо, що освітяни не мають зброї, ми - представники гуманної професії, тому сприймаємо будь-яке насильство, погрози, тиск як тяжкий злочин, який чинять окупанти по відношенню до громадян України! Вимагаємо у окупаційної влади негайно звільнити Максима Вінника", - заявили у ХДУ.

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...