Окупанти викинули тіла людей, як дрова: На Харківщині знайшли ще одне поховання українських захисників (фото)

На визволеній від російських окупантів території Харківщини правоохоронці розпочали ексгумацію на місці масового поховання українських військових. Захисники України загинули у квітні під час відступу. Про це на своїй сторінці у Facebook 26 жовтня повідомив очільник Головного управління Національної поліції України у Харківській області Володимир Тимошко, передають Патріоти України.

Працівники поліції та прокуратури почали працювати на місці ще одного виявленого поховання. Тимошко розповів, що, за словами місцевих жителів, ворожі російські війська збирали тіла загиблих українських військових у дві вантажівки, а на кладовищі скинули в одну яму.

"Як дрова. Не зробили жодної позначки про поховання. Селяни самостійно на Пасху поставили хрести й доглядали за могилою як могли", – написав він.

Через зливу правоохоронці вилучили лише три тіла, а усього, за попередніми даними, там поховано близько 17 військовослужбовців.

"Слідчі дії триватимуть кілька днів. Ми обов'язково встановимо імена наших захисників. І обов'язково поховаємо їх по-людськи. Пам'ятаємо про кожного!" – додав Тимошко.

"Проблема в тому...": Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту без прикриття іншими ЗРК, - експерт

середа, 24 квітень 2024, 16:22

Системи Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту, не прикриваючи їх іншими зенітно-ракетними комплексами. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, пере...

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...