Окупанти випустили 9 снарядів із "Піона": Як виглядає центр Харкова після ранкового обстрілу (фото)

Зранку 30 серпня російські війська завдали масованого артилерійського удару по Харкову. Як з'ясувалося згодом, ворог влучив і в дитячий садок. Окупанти продовжують тероризувати мирне населення Харкова. Цього разу окупанти здійснили масований артилерійський обстріл, випустивши 9 снарядів з установки "Піон", повідомляють Патріоти України.

Четверо загиблих і семеро поранених

Як зазначили співробітники ДСНС, ворог завдав удару по центральній частині Харкова. Внаслідок цього є як постраждалі, так і жертви. Що стосується локалізації ударів, то ворог бив по житлових масивах, а також парковій зоні у Шевченківському районі міста. Внаслідок цього, передають у ДСНС, загинуло четверо людей, а ще семеро зазнали осколкових поранень. Постраждалих госпіталізували та надають їм необхідну допомогу спеціалістів.

Внаслідок атаки загорівся дах чотириповерхівки. Вогонь поширився на площу близько 50 квадратних метрів. Полум'я охопило дерев'яні конструкції самої покрівлі, перекриття, а також внутрішніх перегородок. Задля ліквідації пожеж, а також наслідків обстрілів на місцях атак працювали:

  • 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки;
  • 60 рятувальників.

Також на місця атак приїхали сапери ДСНС. Вони займалися вивченням обстріляної території. Крім того, вилучили залишки тих предметів, які могли нести загрозу.

Прокуратура почала досудове розслідування

Прокуратура Харкова вже розпочала досудове розслідування. У ньому порушення законів та звичаїв війни поєднане з умисним вбивством. Що стосується обстрілів, то ворог пошкодив не лише будинки, а й дитячий садок, парк відпочинку та автомобілі. Утім, у прокуратурі повідомили, що постраждалих внаслідок артилерійських обстрілів міста не семеро, а одинадцятеро.

Невдовзі речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко розповів, що за попередніми даними, ворог атакував місто з установки "Піон".

Ворог хоче залякати харків'ян

Начальник поліції у Харківській області Володимир Тимошко підкреслив, що окупанти б'ють наосліп. "По мирному місту, яке щодня лікує рани, поновлює бізнес попри на війну, живе і працює, випустили 9 снарядів! Є загиблі і поранені. Ціль одна – залякати людей, посіяти паніку", – наголосив він.

В інакшому разі, підкреслив Тимошко, складно зрозуміти обстріл дитячого садка, приватного будинку, ринку. Він також висловив співчуття рідним загиблих харків'ян. Крім того, начальник поліції додав, що Україна помститься за кожного, чиє життя забрали окупанти.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...