Окупанти виводять війська з Василівки Запорізької області, але Енергодар досі в кільці, - депутат

Російські окупанти виводять свої війська з Василівки Запорізької області. Водночас вони продовжують утримувати кільце навколо Енергодара. Про це розповів депутат Запорізької райради Дмитро Кирильчук в ефірі Espreso TV. Він зазначив, що Василівка відкриває пряму дорогу захисникам України на Енергодарському напрямку, передають Патріоти України.

Ситуація на цьому напрямку навколо Запорізької АЕС дуже динамічна, додав Кирильчук. Там відбуваються постійні тактичні пересування та перегрупування ворога.

"І на тлі повідомлень, що з того чи іншого населених пунктів виходять окупанти, наприклад, як вони вийшли з Михайлівки, Інженерного, Пологів, то тут спостерігається інший фактор – тактичного перегрупування противника, тобто зміна одного роду військ на інші", – розповів депутат.

Він нагадав, що 1 грудня на Василівському напрямку гауляйтери оголосили про евакуацію, до якої спочатку готували лише цивільне населення.

"А сьогодні наші хлопці повідомили, що саме у Василівці вже відомо про відхід російських військ", – сказав Кирильчук. За його словами, Василівка – це відкриття прямої дороги для Збройних сил України на Енергодарський напрямок. "Адже вже кілька днів відзначається і простежується ситуація, що окупанти, відходячи з цього напрямку, продовжують тримати кільце навколо Енергодара", – зазначив Кирильчук.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...