Окупанти вже "оцінили" британські ракети Brimstone на Херсонщині, в новому пакеті їм приготували ще 600 "подарунків", - ЗМІ

Велика Британія продовжує постачати Збройним силам України ракети Brimstone, які призначені для знищення бронетехніки супротивника. Російські окупанти вже встигли оцінити результативність цих снарядів, передають Патріоти України.

У грудні минулого року Сили оборони України "демілітаризували" за допомогою ракети Brimstone пуско-заряджальну установку 9А39М1-2 до ЗРК "БУК" в Херсонській області. Про це повідомивTelegram-канал "Досье Шпиона", який веде співробітник однієї зі спеціальних служб.Внаслідок удару ЗСУ по установці загинуло троє військових РФ, а сама техніка була повністю знищена. Відомо, що постріл було зроблено з відстані понад 40 кілометрів.

"Ракети показали свою ефективність у боротьбі з російською військовою технікою, а ЗСУ показали свою здатність швидко освоїти новий тип озброєння", – зазначає автор каналу.

Нещодавно стало відомо, що Велика Британія відправить в Україну ще 600 ракет Brimstone модифікації "1" та "2". Там ухвалили рішення про виділення ЗСУ такої великої кількості цих боєприпасів, оскільки остаточно переконалися, що наші військові повністю освоїли цей тип озброєння.

Зазначимо, що раніше Україна отримала від Британії три пакети допомоги, які включали Brimstone. Нагадаємо, що Велика Британія також передала Україні гелікоптери Sea King. Згідно з даними з відкритих джерел, українські екіпажі у листопаді-грудні навчали території Британії щодо використання цього виду техніки.

Імовірно, тепер у Лондоні спостерігають за тим, наскільки ефективно ЗСУ зможуть освоїти цей тип вертольотів, після чого ухвалять рішення щодо необхідності подальших постачань.

Гелікоптери Sea King використовують не тільки для евакуації та десантних операцій, але й для боротьби з підводними човнами (ASW missions), про що відомо з досвіду Королівського військово-морського флоту Великої Британії.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...