Окупанти вже скаржаться рідним на небезпеку: Росія загнала своїх військових до радіоактивного "Рудого лісу" і змусила сидіти там в окопах

Російські окупанти 24 лютого захопили Чорнобильську зону. Там вони вирили окопи у радіоактивному "Рудому лісі", який вважається настільки небезпечним, що туди не пускають навіть працівників Чорнобильської АЕС. Про це повідомляє СтратКом ЗСУ, передають Патріоти України.

У ЗСУ згадали про операцію часів Радянського союзу, яка називалась "Сніжок", у якій взяло участь орієнтовно 45 тисяч радянських військових. Тоді на Тоцькому полігоні в Оренбурзькій області вперше на загальновійськових навчаннях застосували ядерну зброю: з літака Ту-4 скинули плутонієву бомбу з тротиловим еквівалентом 40-60 кілотонн та винищувачами знешкодили її. Потім радянське командування відправило туди військові колони. Солдати були оснащені лише противогазами. Тоді опромінення отримали усі, окрім армійського керівництва.

"Практично для всіх 45 тисяч військових, котрі брали участь в навчаннях, вони закінчились трагічно. Близько двох третин померли вже через кілька років, інші були приречені жити в муках. У тих небагатьох, хто залишився живим, народжувались хворі діти", - повідомили у ЗСУ.

На думку української армії, зараз РФ у Чорнобилі проводить спецоперацію "Сніжок-2". Для цього окупанти пройшли забороненими маршрутами та вирили окопи у "Рудому лісі". Також окупанти накопичили там десятки тон боєприпасів. Це загрожує екологічною катастрофою країнам світу.

"Російські військові вже скаржаться родичам, що отримують опромінення, а командування цей факт ігнорує. Більше того, за даними Генерального штабу ЗСУ, окупаційне командування продовжує акумулювати сили в районі Чорнобильської АЕС та Зоні відчуження. Тому можна стверджувати, що таємна операція Путіна під кодовою назвою “Сніжок 2” триває. Тож побажаємо учасникам нового путінського ядерного “експерименту” копати у “Рудому лісі” максимально глибокі окопи та набиратись "сил", - йдеться у повідомленні ЗСУ.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: