Окупанти взяли в полон жителів Вовчанська, які не виїхали з міста, - глава ОВА

У місті Вовчанськ залишилось близько 100 людей. Російські загарбники не випускають їх на евакуацію, вони фактично у полоні. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передають Патріоти України.

«Ми продовжуємо заходи з евакуації. Всього евакуйовано 10 700 людей на Вовчанському напрямку. І за нашою інформацію у місті Вовчанськ перебуває 100 людей, які росіяни фактично взяли в полон і під погрозами розстрілів не випускають на евакуацію», – повідомив Синєгубов.

За словами очільника ОВА, як тільки буде можливість будуть проведені заходи по евакуації у Вовчанську. «По прикордонню, де зараз проходять бойові дії, ми вивезли майже всіх людей. В перші дні заходу росіян на територію Харківської області, по всім населеним пунктам перебувало приблизно біля 30 людей. Їхню долю ми будемо з’ясовувати вже після звільнення територій», – сказав він.

«Лінія фронту проходить по річці Вовча - це майже половина самого міста, однак сказати, умовно кажучи, 50% буде неправильно, оскільки там ідуть бойові дії щохвилини, і наші воїни намагаються відбити будинок за будинком», – додав глава ОВА. Також Синєгубов розповів, що відбувається примусова евакуація дітей-сиріт. Із 123-ох таких дітей, вони вивезли 66 і евакуація продовжується.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...