Окупанти взяли в полон жителів Вовчанська, які не виїхали з міста, - глава ОВА

У місті Вовчанськ залишилось близько 100 людей. Російські загарбники не випускають їх на евакуацію, вони фактично у полоні. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передають Патріоти України.

«Ми продовжуємо заходи з евакуації. Всього евакуйовано 10 700 людей на Вовчанському напрямку. І за нашою інформацію у місті Вовчанськ перебуває 100 людей, які росіяни фактично взяли в полон і під погрозами розстрілів не випускають на евакуацію», – повідомив Синєгубов.

За словами очільника ОВА, як тільки буде можливість будуть проведені заходи по евакуації у Вовчанську. «По прикордонню, де зараз проходять бойові дії, ми вивезли майже всіх людей. В перші дні заходу росіян на територію Харківської області, по всім населеним пунктам перебувало приблизно біля 30 людей. Їхню долю ми будемо з’ясовувати вже після звільнення територій», – сказав він.

«Лінія фронту проходить по річці Вовча - це майже половина самого міста, однак сказати, умовно кажучи, 50% буде неправильно, оскільки там ідуть бойові дії щохвилини, і наші воїни намагаються відбити будинок за будинком», – додав глава ОВА. Також Синєгубов розповів, що відбувається примусова евакуація дітей-сиріт. Із 123-ох таких дітей, вони вивезли 66 і евакуація продовжується.

До розвідка встановила результат: Міноборони підтвердило знищення російського центру космічного зв'язку в Криму

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:25

Окупанти втратили широкий спектр можливостей по наведенню цілей на Україну. Міністерство оборони України підтвердило, що Сили оборони 23 червня знищили російський центр космічного зв'язку під час вечірньої ракетної атаки на тимчасово окупований Крим 23...

"Я знаю, що вже не молодий...": Байден відповів критикам свого жахливого виступу на дебатах із Трампом

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:10

Президент США Джо Байден прокоментував закиди в поганому виступі на передвиборчих дебатах із Дональдом Трампом, частково визнавши критику у свій бік, передають Патріоти України з посиланням на The Guardian. . Під час звернення до прихильників на перед...