Окупанти забуксували на Донбасі: Україна веде війну за новими стандартами, - Der Spiegel

Росія дуже повільно просувається на ділянках фронту на Донбасі та півдні України, і далека від виконання заявлених ще у березні цілей. За інформацією розвідки США, окупанти на два тижні відстають від графіка. На деяких ділянках наступ загальмував. А на харківському напрямку українські бійці проводять успішну контратаку, відкидаючи ворога у бік російського кордону, передають Патріоти України.

За весь час так званої другої стадії "спецоперації" загарбники змогли взяти кілька населених пунктів навколо Ізюма та Попасної (і саму Попасну). Але в деяких випадках ці "успіхи" не є справжніми, оскільки українські підрозділи не розбиті, а відступають на заздалегідь підготовлені рубежі оборони, повідомляє видання Der Spiegel

Втрати ворога дуже серйозні. Не виключено, що Росії доведеться вивести частину військ з Донбасу та перекинути на херсонський та харківський напрямок, щоб утримати лінію оборони там. Україні досі не вистачає сил для контрнаступу по всіх напрямках, але вже достатньо можливостей для сковування ворога, позбавлення можливості просуватися вперед.Погода також на боці нашої армії. Синоптики прогнозують дощі, похмуру погоду. Це створить труднощі для роботи артилерії. Окупантам доведеться пускати у бій більше піхоти. У цьому роді військ – великі проблеми з дисципліною, мотивацією, ініціативністю.

Управління російською армією здійснюється, як і управління країною загалом – повна вертикаль влади і централізація. Якщо, наприклад, у танковій колоні підбили танк із командиром групи, без прямих наказів солдати повинні підлаштовуватися до обставин, приймати рішення відповідно до розвитку ситуації. Але в армії РФ такого немає, тому такі високі цифри втрат техніки та живої сили.Українські військові можуть швидко адаптуватися до ситуації. За допомогою інструкторів НАТО за 8 років навчання були розроблені такі схеми взаємодії між підрозділами та інші інновації, що це викликає захват у військових установах краін Заходу.

Яскраво це проявляється у взаємодії роботи розвідки та артилерії.Коли дрон бачить скупчення техніки армії РФ, надсилається сигнал артилеристам; артилерійська техніка, перебуваючи у різних точках, може відпрацювати за одними координатами місцезнаходження ворога. Якщо авіаналіт був не дуже точним, розвідувальний дрон коригує координати. Процес може тривати трохи більше 30 секунд. Для російської артилерії сьогодні цей процес займає до однієї години.На відміну від російської армії, де ситуація лише погіршується, українські Збройні сили удосконалюються. Багато в чому завдяки постачанню нового озброєння від західних союзників. Крім союзників та держструктур, з армією активно взаємодіють волонтери, забезпечуючи їхні потреби у озброєнні, харчуванні та ін.

Росія завдає ударів по транспортній інфраструктурі у різних регіонах України, щоб загальмувати постачання західної зброї від країн-союзників. Але окупанти в цьому досягли результату лише частково.

В основному успіхи армії РФ пов'язані з тим, що вона не шкодує своїх військових, тисне кількістю техніки та живої сили. Вона ще не відмовилася від планів захопити Донбас, зокрема по лінії Ізюм-Краматорськ-Слов'янськ. Якщо в цьому вони досягнуть успіху і зможуть закріпитися на захоплених територіях, то війна перейде в позиційну стадію, почнеться боротьба обох сторін на виснаження сил ворога. Цього може не статися при продуманих контратаках української армії, які наблизять крах "спецоперації" Росії.

Китай проявляє несподівану активність: Портников пояснив, що відбувається навколо Саміту миру

вівторок, 16 квітень 2024, 9:55

Саміт миру на фешенебельному швейцарському курорті на горі Бюргеншток, який Берн проведе 15−16 червня на прохання президента України Володимира Зеленського, може стати однією з головних дипломатичних подій цьогорічного літа передають Патріоти України. ...

"Уявіть, скільки років вони працюють над цією ситуацією": Посол Корнійчук пояснив, чим відрізняється ситуація із підтримкою Ізраїлю та України

вівторок, 16 квітень 2024, 9:50

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що ситуація із підтримкою Ізраїлю та України з боку США кардинально відрізняється. За його словами, наша країна зовсім недавно почала працювати над гарантіями безпеки, а Ізраїль заручився впевненою підтри...