Окупанти загрузли в багнюці: Як весняна відлига "відкрила вікно" можливостей для ЗСУ під Бахмутом

Новий наступ Росії "загруз у багнюці", оскільки цьогоріч в Україні рано почалася весняна відлига. Замерзлі взимку поля і засніжені ліси під Бахмутом перетворилися на непрохідні місцини густого мулу в результаті раптового потепління. Такі несприятливі погодні умови для окупантів особливо завадять зусиллям Росії в Бахмуті. Про це пише The Telegraph, передають Патріоти України.

Зазначається, що, наприклад, навколо Бахмута дороги перетворилися на річки і вони "забиті" багнюкою по коліна. Експерти вважають, що ці умови, ймовірно, принесуть користь українським військам, адже російські війська, які покладаються на швидке просування для свого наступу, вже загрузли в багнюці.

"Обидві сторони залишаються на своїх позиціях, тому що, весна – це бруд. Таким чином, рухатися вперед неможливо", – розповів командир фронтової батареї реактивних систем залпового вогню Микола.

Весняна відлига, яка вже руйнувала плани армій щодо наступу на всю Україну, можливо, "відкрила вікно" можливостей для Києва, щоб зміцнити свої позиції там. Видання вказує на те, що сезон відлиги переслідував наступ гітлерівських танкових частин на Москву в 1941 році, і його часто вважають порятунком радянської столиці від німецької окупації. "Рання частина весни та перешкоди ускладнять російські атаки, особливо піші, оскільки сильна бруд сповільнить їх", — сказав Хеміш де Бреттон-Гордон, колишній командир 1-го королівського танкового полку.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...