Окупанти заявили про захоплення двох неіснуючих сіл, в ОСУВ "Хортиця" відреагували

У вівторок, 11 червня, в Міністерстві оборони РФ заявили про нібито «захоплення» українських сіл Артемівка Луганської областіі Тимківка Харківської області. В ОСУВ Хортиця відповіли, що в Україні таких населених пунктів немає. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, передають Патріоти України.

"…Річ у тім, що російська пропаганда вкотре довела свою недолугість і безглуздість. Більше того, таких населених пунктів в Україні немає. Тобто за якими картами воюють російські солдати й генерали?" — зазначив речник оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця Назар Волошин.

Він зауважив, що у звіті російського Міноборони Артемівкою назвали село М’ясожарівка Луганської області. Населений пункт отримав таку назву у 2016 році. Волошин також наголосив, що М’ясожарівку контролюють українські Сили оборони.

Щодо села Тимківка в Куп’янському районі Харківської області, то воно було ліквідовано в 1987 році, зазначив речник ОСУВ Хортиця.

У зведенні Інституту вивчення війни за 10 червня повідомлялось, що російські війська мають підтверджені просування біля кордону Донецької та Запорізької областей. В ISW припустили, що геолоковані кадри від 10 червня свідчать про те, що окупанти просунулись у північній частині села Старомайорське (Волноваський район Донецької області, на південь від Великої Новосілки) та, ймовірно, захопили весь населений пункт.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...