Окупанти захопили 10% території Авдіївки: У BILD розповіли про ситуацію в місті (карта)

Збройні сили Російської Федерації могли захопити 10% території Авдіївки Донецької області. Про це повідомили в BILD, передають Патріоти України.

У грудні 2023 року російські військові взяли під контроль промзону на південному сході Авдіївки біля Донецької кільцевої автодороги. За словами експерта BILD з аналізу відкритих даних Юліана Рьопке, росіяни вперше захопили житловий район міста на заході від промзони, де розташовані приватні будинки.

"Росіяни намагаються наступати звідти на північ у напрямку району "Хімік" із багатоквартирними будинками", — йдеться у повідомленні.

За інформацією BILD, українським військовим вдається відбивати атаки ворога. Рьопке вважає, що росіяни могли захопити 10% території від загальної площі Авдіївки.

За даними аналітика, в районі Донецької фільтрувальної станції утворився виступ, який контролюють Сили оборони. Натомість для окупантів це "більмо на оці", проте вони не можуть його захопити, оскільки він добре пристріляний. Зокрема, там ЗСУ знищують будь-яку російську техніку, яка намагається атакувати.

Юліан Рьопке наголосив, що спочатку Москва планувала оточити Авдіївку із заходу, наступаючи на Степове та Сєверне. З його слів, ЗС РФ зазнають краху та тяжких втрат. Попри часткове просування українським бійцям вдається ліквідовувати сотні одиниць російської техніки та тисячі солдатів.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...