Окупанти закінчили підготовку до теракту: Буданов попередив про вибухівку біля двох енергоблоків ЗАЕС

Голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що Росія завершила підготовку до теракту на Запорізькій АЕС. Терористи розмістили вибухівку біля чотирьох з шести енергоблоків атомної електростанції. Про це він сказав в інтерв’ю британському виданню The New Statement, передають Патріоти України.

Кирило Буданов наголосив, що Росія завершила підготовку до теракту на ЗАЕС. Він пояснив, що ядерні реактори без охолодження можуть розплавитись за період від 10 годин до 14 днів. До аварії на електростанції можуть також призвести підвищення росіянами напруги на лініях електропостачання до станції.

"План теракту на ЗАЕС повністю розроблений та затверджений. Для прискорення катастрофи вони можуть використати технічні засоби", - сказав голова військової розвідки.

Буданов зазначив, що росіяни замінували ставок-охолоджувач ЗАЕС та залишили техніку з вибухівкою біля 4 з 6 енергоблоків. "Ніколи ситуація не була такою серйозною, як зараз", - наголосив керівник ГУР.

Буданов вважає, що росіяни можуть вчинити теракт через свою поразку на лівому березі Дніпра, щоб створити ядерну катастрофу. Також РФ може здійснити атаку на ЗАЕС із витоком радіації як “превентивний захід”, що зупинити наступ ЗСУ та "заморозити" війну.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...