"Окупанти залякані, що їх розстріляють": Військовослужбовець ЗСУ розповів про бої на Лиманському напрямку і самогубства в лавах ворога

Понад місяць російські війська активно штурмують позиції Сил оборони на Лиманському напрямку. У бій окупанти посилають піхотні групи, які мають наказ не повертатись ні за яких умов. Про ситуацію на цій ділянці фронту в етері "Суспільне. Студія" розповів військовослужбовець 95 десантно-штурмової Поліської бригади Станіслав.

"Немає такого дня, щоб не було кілька штурмів за добу, при тому в будь-який час доби, вдень і вночі намагаються прорвати нашу лінію оборони. Але завдяки стійкості й мужності особового складу їм це не вдається. Концентрують на населені пункти Терни та Невське. Це в них напрямок основний, тому що це найближчий шлях до Лиману, який є для них стратегічною ціллю."

За словами Станіслава, техніку під час штурмів російські війська майже не використовують.

"Була спроба пару днів тому зробити прорив на техніці — там три одиниці було знищено на місці, — але в основному щодня вони використовують виключно піхотні, так звані "м'ясні штурми". Їх задача — пройти хоч метр, закріпитись хоч якось, закопатись. Вони не бережуть особовий склад абсолютно, ставляться як до розхідного матеріалу. Посилають одних замість інших, навіть не забирають вбитих та поранених," — розповів Станіслав.

Російські військові мають наказ не повертатись після штурмів, тому на полі бою фіксують випадки самогубств серед поранених окупантів, розповів Станіслав.

"Їм забороняють повертатись назад і це видно по їх поведінці. Поранені, навіть не дуже важкі, які могли би відступити, вони обирають застрелитись чи підірвати гранату. Чи навіть дикі випадки, коли ножами себе вбивали. Вони залякані, що їх розстріляють. За даними нашої розвідки, позасудові страти у них тут постійні, що розстрілюють штурмові групи, які відійшли."

Аби ефективно стримувати наступ росіян, українське військо потребує більше артилерії та снарядів, вважає Станіслав.

"Все це вкрай необхідно у величезній кількості. А також безпілотники. І "мавіки", ударні БПЛА типу FPV, і бомбери, бо зараз на них тримається фронт."

"Далі все залежатиме від розвитку ситуації": Експерт назвав три точки, де наступатимуть окупанти

неділя, 6 жовтень 2024, 12:28

Російські окупанти намагатимуться якомога швидше розвинути наступ у трьох точках: Курахівський, Покровський та Куп'янський напрямки. Очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів "24 Каналу", які завдання спробує виконати в...

"Ймовірно, Україна отримає дозвіл...": У 2025 році ЗСУ можуть почати новий контрнаступ, - Times

неділя, 6 жовтень 2024, 11:30

Збройні сили України в 2025 році можуть розпочати новий масштабний контрнаступ. Для нього нам потрібна нова західна техніка, яку надають партнери, і бригади, які наразі формуються. Про це пише The Times. "Ймовірно, Україна також отримає дозвіл використ...