Окупанти залишили на острові Зміїному мітки у вигляді літери "Z" (фото)

Супутники зафіксували на українському острові Зміїний великі мітки у вигляді літери "Z", повідомляють Патріоти України.

Вона стала в Росії символом війни проти України.

Російська свастика на острові Зміїний

Видання зазначає, що біля острова також помітили плавучий кран, який російські окупанти могли пригнати із Севастополя, щоб дістати з дна затонулий десантний катер. Символи окупантів – літери "Z" – видно на супутникових знімках Maxar за 12 травня в північно-східній частині острова. Цей символ порівнюють зі свастикою нацистів, російські окупанти маркують нею частину військової техніки, яка їде вбивати українців.

Спроби підняти затонулий катер

Біля плавучого крана та затонулого катера, який, ймовірно, підбив "Байрактар" ще 7 травня, на супутникових знімках видно також інший катер типу "Серна", який ще поки на воді.

Раніше схожий плавучий кран помітили у Севастополі, у бухті "Голландія". Супутник Planet Labs зафіксував його в окупованому Криму 11 травня. Зазвичай у бухті "Голландія" базуються військові судна Чорноморського флоту Росії. Також Maxar сфотографував ймовірний ракетний удар по "Серні".

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: