Окупанти запускають їх групами: Ігнат повідомив, скільки дронів-камікадзе збиває ППО

Українська ППО успішно збиває 85% дронів-камікадзе, які запускає країна-терористка Росія.Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Він нагадав, що вперше росіяни застосували дрон, який було збито, Куп’янську Харківської області. Він летів один. Після того окупанти почали збільшувати їхню кількість під час атак на регіони.

"Наша ППО знищує дедалі краще ворожі дрони. Кілька тижнів минуло відтоді, як ворог почав застосовувати дрони-камікадзе Shahed-136. Перший випадок збиття був у Куп’янську, де він летів один. Потім вони почали застосовувати дрони парами, потім групами, на різних напрямках, змінюючи курс, щоб обійти наші системи протиповітряної оборони... Якщо рахувати у відсотковому еквіваленті, понад 85% "шахедів" знищується на маршруті слідування", - сказав спікер.

Ігнат уточнив, що зараз росіяни запускають дрони переважно з півдня - незаконно анексованого Криму чи тимчасово окупованої Херсонщини. Утім, було кілька атак з Білорусі та Курської області РФ.

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...

"Нічого не виключаю, Росія не може перемогти":: Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

четвер, 2 травень 2024, 15:44

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist. "Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, вв...