Окупанти затопили головну насосну станцію Каховського магістрального каналу, - депутат Херсонської облради

Інформація про затоплення внаслідок обстрілів росіян головної насосної станції Каховського магістрального каналу підтверджується, передають Патріоти України.

Як повідомив у Facebook депутат Херсонської облради Сергій Хлань, російські військові не пускають на об’єкт фахівців, тому отримати повні дані щодо реального стану ГТС неможливо.

"Якщо не почати вирішувати проблеми зараз — ланцюжковою реакцією піде руйнування інших об’єктів каналу" - зазначив Хлань.

За словами місцевого депутата, також на станції немає світла. Генератор окупанти, вочевидь, просто вкрали. Підрив ГНС може залишити весь південь без зрошення, а Іванівський та Генічеський райони Херсонської області та частина Запорізької залишаться без питної води.

Центр журналістських розслідувань уточнює, що в результаті обстрілів Каховського магістрального каналу було підірвано затворний щит для утримання та спуску води. Це могло спричинити вибухову хвилю, яка могла розірвати камеру одного з насосів.

30 листопада журналісти повідомляли про порушення герметизації на ураженому об’єкті, машинну залу затопило ґрунтовими водами. У воді опинилась система вентиляції, дренажні насоси, всі десять основних насосних агрегатів (два з яких разом із електродвигунами), ліфтові шахти.

Без постійного підкачування води з Дніпра бетонні плити по всьому руслу каналу взимку під дією криги можуть бути зруйновані. Тож пошкодження і затоплення головної насосної станції, пише Центр, можуть призвести до поступового знищення всіх об’єктів магістрального каналу, до яких входять 61 насосна станція і близько 200 технічних споруд.

"Асоціації пацієнтів із психічними розладами вас не вистачає": Безугла показала свою повістку

четвер, 18 квітень 2024, 23:14

Одіозна нардепка Мар'яна Безугла продовжує виводити користувачів на емоції. Так, вона показала свою повістку. Про це народна депутатка Мар'яна Безугла написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. "Знайшла свою повістку", – написал...

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...